Gun uzelf de voordelen van duurzaam wonen en werken.

   085 06 00 378  10:00 - 18:00  Contact

HomeLaadpalen

Laadpalen

Altijd opgeladen onderweg

Iedereen met een elektrische auto heeft natuurlijk een laadpaal nodig om de auto op te laden. Of dit nu een laadpaal thuis is of een laadpaal op kantoor. Toch zijn deze laadpalen niet altijd allemaal hetzelfde. Het is niet gek dat je voor een thuissituatie een ander soort laadpaal nodig hebt dan wanneer deze in de openbare ruimte wordt geplaatst. Zo hebben laadpalen in de publieke ruimte vaak meerdere uitgangen, waardoor het tegelijk opladen van een aantal auto’s mogelijk is. Deze laadpalen hebben ook geen vaste kabel zodat alle type auto’s er op kunnen inpluggen.

Tevens zijn de (semi)publieke laadpalen vaak extra robuust zodat ze bestand zijn tegen allerlei potentiële invloeden. Op je eigen oprit is het uitgangspunt heel anders, en wordt de lader vaak juist wel met vaste kabel uitgerust voor meer comfort, ook wordt een thuislader meestal aan de muur bevestigd worden zodat de kosten lager zijn. Daarnaast wordt een thuislader vaak uitgerust met slimme techniek om de stroomkosten ter verrekenen en de maximale meterkast capaciteit te bewaken.

Voordelen bij het kopen van laadpalen?

✔ Thuisladen is goedkoper per kWh
✔ Een laadpaal is sneller dan een normaal stopcontact
✔ Je kunt geld verdienen met je eigen laadpaal
✔ Je kunt bijna gratis rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen

Duurzame investering

Duurzame investering

De betrouwbare en veilige laadpalen kunnen worden geïntegreerd met hernieuwbare energiebronnen en bijpassende slimme producten.

Compleet, slim en snel

Compleet, slim en snel

De laadpalen hebben een maximale oplaadsnelheid en kunnen op elk willekeurig OCPP-systeem worden aangesloten.

Technologie

Technologie

Met hun hoogontwikkelde technologieplatform kunnen de laders reageren op flexibele energietarieven.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het opladen?

U kunt zelf eenvoudig uitrekenen hoe lang het opladen van uw elektrische auto duurt. De accu van een elektrische auto heeft altijd een bepaalde capaciteit, uitgedrukt in kWh. Als de accu bijvoorbeeld een capaciteit heeft van 74kWh en het laadstation levert een vermogen van 7,4kW, dan duurt het 10 uur (74 / 7,4 = 10) om de volledig lege accu helemaal vol te laden. Als u onverhoopt toch onderweg op moet laden, dan kunt u vaak gebruik maken van een snellader. U kunt dan in een korte tijd een groot deel van de accu vullen, zodat u snel weer onderweg bent.

Wat zijn de kosten van het opladen?

De prijs per kWh is afhankelijk van uw energieleverancier en ligt in België tussen de 21 en 35 cent. Als we een rekenvoorbeeld opmaken met een gemiddelde prijs van 23 cent per kWh, en dezelfde auto als het voorgaande voorbeeld nemen met een capaciteit van 74 kWh, dan kost het € 17,02 (0,23 x 74 = 17,02) om een volledig lege accu helemaal vol te laden. Als u uw elektrische auto bij een openbaar laadstation oplaadt met gebruik van een laadpas, dan rekenen aanbieders daar extra kosten bij.

Werkt elk laadstation met mijn elektrische auto?

Om een elektrische auto op te laden heeft u het juiste type stekker nodig, die zowel geschikt is voor de auto als voor het laadstation. In Europa en de VS wordt echter altijd een Type 2 stekker gebruikt voor zowel auto’s als laadstations, dus kunt u van (bijna) alle laadstations gewoon gebruiken. Bovendien werken laadstations op 1-fase of op 3-fase, maar een 1-fase elektrische auto kan ook aan een 3-fase laadstation worden opgeladen. Wilt u weten welke laadpaal bij uw auto past? Ga naar de keuzehulp.

 
Heeft mijn laadpaal onderhoud nodig?

Een laadstation voor een elektrische auto heeft geen gepland periodiek onderhoud nodig. Het is natuurlijk wel mogelijk dat er iets stuk gaat of dat er een software probleem optreedt. Het komt de levensduur van het laadstation ten goede om het goed schoon te houden. U kunt de buitenkant van een laadstation eenvoudig zelf schoonmaken met een vochtige doek. Let daarbij op dat er geen stroom op het laadstation staan.

 

Onze laadpalen